Jeg arkiverer – Derfor er jeg

Jeg har et stort behov for å arkivere. Om jeg hadde hatt en litt annen oppveskt kan det godt hende at jeg hadde blitt bibliotekar. Det høres ut som noe jeg burde ha trivdes med. Men nå ble jeg aldri det. Jeg ble en slags frilans-journalist i stede, som i årenes løp har jobbet i radio, film, med musikk, som anmelder og som forfatter.

Akkurat nå er det stillstand på skrivingen når det gjelder romanen. Jobber med en tredje bok, som jeg har kommet nærmere halvveis i, kanskje kortere. Sist gang jeg skrev noe var i januar i år. Men jeg har skrevet masse på Dust of Daylight der jeg stort sett skriver om musikk. Alt ligger arkivert på Heartland-bloggen.

Men jeg trenger altså et sted der jeg skriver om absolutt alt mulig. Privat, allment og alt mulig ræl jeg kommer på og kommer over. Og som jeg vil arkivere. Jeg elsker å arkivere.

Jeg er egentlig ikke en nyhetsmann. Bryr meg om samfunnsdebatten, men har aldri hatt noe ønske om å skrive nyheter. Allikevel er det et klipp fra Aftenposten i februar 1985 jeg starter denne bloggen med. Et klipp der Jens Stoltenberg som ung påtroppende AUF-leder sier hva han mener om NATO, som han nå etter all sannsynlighet blir generalsekretær for. Litt morsomt, litt ironisk og litt om hvordan ting og perspektiver forandrer seg.

Stoltenberg 1985 nei til Nato
Sånn! Det er litt morsomt med slike arkiver. Og jeg håper jeg kommer til å få brukt det mye.

Jeg burde kanskje også skrive litt helt privat om mine tanker, men det kommer i en annen post, det er bedre sånn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s