Betrakninger: Et Tirsdagsbarn Jeg Er

John Gabriel Borchman 1

Før, når jeg var barn, så var tirsdager egentlig en møkkadag. Skolen var vel som den pleide, men så, etter middag, var det to timer møte. Tjenesteskole og tjenestemøte, og vi var hjemme først ved 20.30-tiden. Når vi bodde i Skjønhaug måtte vi også kjøre over en mil hver vei. Så, på kvelden, når jeg ble stor nok, og mine foreldre ikke sa noe, så jeg på Fjernsynsteateret. Jeg har registrert at de fleste i min generasjon avskydde dette programmet. Men jeg elsket Fjernsynsteateret. Kanskje det hadde med å gjøre at jeg hadde kjedet meg så mye fra 18.30 til 20.30, at dette for meg ble noe spennende. Ja, det er faktisk ikke en dum teori. Og en ting til. Jeg likte allerede som ganske liten gutt drama. Og Fjernsynsteateret handler mye om drama. Så jeg tenker egentlig ikke så dårlig om tirsdager. Ikke nå lenger.

Nå har NRK tatt ansvar og lagt ut et knippe stykker fra den gode gamle tirsdagstiden. Og flere skal komme. «John Gabriel Borkman» har gjort stort inntrykk. I det hele tatt er Ibsen-stykkene utrolig bra. Stykket er fra 1978, midt i min store periode som TV-titter.

John Gabriel Borkman – NRK Fjernsynsteateret 1978


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s