Jeg Fant Jeg Fant (# 003) – Brigg

Brigg Øl mini

I dag ble det en reklame fra Vi Menn Nr. 21 – 1975. Tre staute, alvorlige karer med hvert sitt ølkrus, skal promotere en type øl som er litt svakere enn vanlig pils. Forstår ikke helt ideen her, men tanken var kanskje at selv om ølet er svakt er herrene sterke? Spesielt fyren med trailerbart til venstre ser svært truende ut.

Min mormor var ikke glad i Brigg, men ofte var det Brigg hun fikk servert når hun og morfar kom på besøk til oss, det var jo både billig og uten særlig alkohol. Etterhvert tror jeg de hadde med medbragt, for min mormor var ofte på en snurr under disse besøkene, og det tror jeg ikke var etter inntak av et par flasker Brigg. Jeg husker forøvrig at jeg fikk lov å pante alle ølflaskene mandagen etter besøket. Jeg mistenker at min mor syntes det var for flaut å levere ølflasker i den lokale kolonialen. Den gangen leverte man jo panten over disk, og kjøpmannen eller damen stod å telte alle flaskene personlig.
Brigg øl 2Lagerøl fikk vi offisielt i Norge tilbake i 1913, da også kjent som landsøl, og hadde sin definitive gullalder under 2. verdenskrig da lagerøl var det eneste ølet man fikk kjøpt i Norge. På 50-tallet forsvant navnet Landsøl helt og i 1972 ble Brigg lagerølets arvtager. Samtidig med Brigg som hadde en alkoholprosent på 2, 2, så kom også landets første alkoholfrie øl på markedet i 1972 under navnet Zero.

Brigg forsvant fra markedet i 1985 og ble erstattet med en rekke lettøl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s