Jeg Fant Jeg Fant (# 006) – Tom Tellefsen

Fjernsynsteatret 10 mai 1988 Tom Tellefsen

I dag ble det litt leting på en tilfeldig dato i Aftenpostens arkiver, jeg valgte uten noen spesiell grunn tirsdag 10. Mai 1988, og der fant jeg TV-oversikten ganske interessant.
Tirsdag var jo Fjernsynsteater, og en av mine favoritter, Tom Tellefsen, spilte hovedrollen denne uken. Og så var det jammen en artikkel om både mannen og stykket også.

Tom Tellefsen gjorde Samuel Becketts «En Sørgjeleg Time» på Det Norske Teatret i 1986, og så ble det vist i to deler på Fjernsynsteatret i mai 1988 under tittelen «Spel Utan Ord». Siden NRK har bedt om å få ønsker til sitt arkiv som de nå virkelig har begynt å åpne, så skal jeg sende en mail om denne forestillingen. Det hadde vært gøy å sett Tom Tellefsen i denne forestillingen. Han er en av de store norske skuespillerne fra 70 og 80-tallet i Norge, etter min mening.

Skraphandlerne

Tom Tellefsen gikk dessverre bort i 2012, men etterlot seg en betydelig produksjon. Jeg så han første gangen i filmen «Skraphandlerne» fra 1975 der han spilte mot Leif Juster. Dette var en norsk filmversjon av den mer kjente svenske serien «Albert & Herbert», som igjen var basert på «Steptoe and Son», skrevet av samme folka som skrev originalmanuset til Fleksnes-figuren. Jeg husker jeg elsket Tom Tellefsen som «Herbert», og det var synd man aldri laget en norsk TV-serie med Tellefsen og Juster.

Forøvrig, som jeg har nevnt i annen post tidligere denne måneden, jeg savner fjernsynsteatret. Men nå har i alle fall NRK åpnet litt på det gamle arkivet, og allerede nå ligger det ute en del go’biter.

Nedenfor kan dere se hele oversikten over TV-kvelden den 10. Mai 1988. Legg merke til at denne tirsdagen viste man to forestillinger av Fjernsynsteatret, siden begge var relativt korte. Morsomt å se at NRK allerede i slutten av 80-tallet hadde repriser av gamle serier på ettermiddagen. Familien Ashton (A Family at War) var jo en kjempesuksess i Norge tidlig på 70-tallet, og kan fort dukke opp i «Jeg Fant Jeg Fant» ved en senere anledning. Forøvrig var det jammen litt igjen av jernteppe i Barne-TV, selv året før muren falt. Først en Jugoslavisk tegnefilm og så en Sovjetisk film om en liten gutt. Vi var kanskje den siste Sovjet-stat allikevel?

TV prg 10 mai 1988

2 kommentarer om “Jeg Fant Jeg Fant (# 006) – Tom Tellefsen

  1. Jeg er fullstendig enig med deg. Tellefsen var min favoritt fra de gylne årene. Det er utrolig trist at han ikke lenger er blant oss. Han var intet annet enn en fremragende kunstner på scene og i film.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s