Radiobølger: NRK P2

NRK p2 3

Når jeg hører radio, så er det stort sett NRK P1 og P2 jeg velger. P3 har jeg nok sannsynligvis blitt for gammel for. De siste fire-fem årene har jeg begynt å irritere meg over musikken, et sikkert tegn på at ungdomstiden forlengst har passert. Min favorittkanal er definitivt P2 som jeg syntes har en relativt unik stilling. Det er en kanal der man tar seg bedre tid, går mer i dybden og har på mange måter gitt blaffen i  høye lyttertall hele tiden. Jeg opplever NRK P2 som en kanal som virkelig har funnet sin form og har rendyrket det med stor suksess de siste årene. Det har blitt gjort store forandringer i sendeflaten, men selv om jeg nok har vært skeptisk til forandringer i begynnelsen, så har det vist seg å fungere svært bra.

Her er en liten oversikt over noen favorittprogrammer i sendeflata til P2.

Faste sendinger mandag – fredag:

nrk p2 ekko

Ekko (kl 09-11) er et samfunnsprogram der man tar for seg vitenskap, presenterer spennende mennesker og stiller kritiske spørsmål og går i dybden på problemstillinger. Her er det to timer uten musikalske innspill, og for meg den perfekte frokostradioen.

nrk p2 spillerom 2

Spillerom (kl. 11-12) er et musikkmagasin som presenterer nye utgivelser, ofte litt vekk fra den rene kommersielle musikken. Men her kan man finne de fleste sjangre. Man har gjester i studio, som spiller live, og her har jeg oppdaget opp til flere musikere, men også lyrikere og andre kunstnere. Et variert og avslappet musikkmagasin.

nrk p2 kulturhuset 2

Kulturhuset (kl. 13-15) er klassisk P2-radio. Som navnet tilsier, har de et stort felt å favne, og det er av og til sånn at de kanskje mister litt særpreg når de favner for bredt. Men Kulturhuset har også øyeblikk som virkelig fanger meg som lytter. Hovedtemaene er som oftest litteratur, film og musikk.

nrk p2 salongen

Salongen (kl. 17-18) er et relativt nytt program, og som sender på en tid som ofte gjør at jeg ikke får det med meg. Men det jeg har hørt, er i aller høyeste grad et program som har imponert meg. Salongen tør være litt annerledes. Det som jeg har likt best er at de ofte eksperimenterer med lydkulisser, går litt ut av det vanlige radioformatet og overasker stadig vekk med spennende innslag. Salongen er nok det programmet som står meg nærmest, men tiden på døgnet passer meg litt dårlig. Men NRK har en glimrende Arkivspiller, så jeg må nok snart begynne å ta meg tid til å spille av noen programmer sånn på kveldstid, når jeg har gjort unna dagens gjøremål.

Det finnes også mange gode ukeprogram på P2, og jeg kommer tilbake til det ved en annen anledning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s