Riller (#008) – de Lillos

de lillos varme_mennesker

de Lillos – Klokken er mye nå

fra VARME MENNESKER (1991)

Jeg kunne sagt tusen ting om denne låta, men så er det jo egentlig slik at den snakker mer enn bra nok for seg selv. Dette er min de Lillos låt. En sang som berører så mye, og som er så vakkert bygd opp, tekst og melodi flyter perfekt inn i hverandre.

I helgen ble den på nytt løftet frem, gjennom Hver Gang Vi møtes der Lars Lillo Stenberg var denne ukas vert. Og jeg så til min forskrekkelse at Simone fra D´Sound skulle gjøre sin versjon av sangen. Hadde det bare vært Anneli Drecker, men nei da, D´Sound dama, som jeg aldri har hatt noen sans for, skulle jaggu få sjansen til å ødelegge kanskje de Lillos fineste øyeblikk. Pulsen steg, jeg merket at et begynnende magesår lå å murret i magen. Og så, ut av det blå, gjør faktisk Simone en ganske respektabel innsats. Selvfølgelig er hun ikke i nærheten av originalen, men hun gjorde en versjon som jeg ble litt berørt av, og jeg var slett ikke forbannet, når hun gikk av scenen for å gi Lars en klem. Det er fint når noen du ikke har et øyeblikks forventninger til faktisk leverer. I denne posten kan du høre både originalen fra 1991, og Simones versjon, som tross alt er mer enn godkjent av komponisten selv, Lars Lillo Stenberg.

Simone Eriksrud – Klokka e mytje no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s