Media: Det siste måltid med en meget pretensiøs herremann

vetle lid 2

Nå som det er påske, er det som vanlig mange krampaktige vinklinger inn mot Jesus lidelseshistorie, og i påskeutgaven av A-Magasinet, har man frontet en av Norges mest pompøse personer. Nei, jeg snakker ikke om moteguruer og selvgode programledere. Mannen som tar de fleste priser i selvhøytidelighet og høyttravende utspill, han heter fortsatt Vetle Lid Larsen. Nå er han intervjuet i det magasinet han selv skriver for, og tema er Det Siste Måltid.

Vetle Lid larsen mini

Lid Larsen pleier sitt image som selvgod jålebukk på en gjennomført måte. Hans siste måltid skulle foregå i stillhet, forteller han. Han ville bruke sine siste timer sammen med hundeflokken Bamse, Kaksi, Bastian og Wellis. Det skulle bli et ordløs måltid der han ville servere gåselever med balsamico og eplesirup til forrett. Så ville han kullgrillet fire tung T-bonesteker uten salat, og ikke fra hvilken som helst butikk, nei, de måtte hentes fra Harald slakter i Arendal. Av drikke måtte det bli avkarbonisert Farris og en vin fra Bordeauxs vestre bredd. Fortrinnsvis en Chateau Grand-Puy-Lacoste.

For en herlig fyr! Selvfølgelig vil Larsen si at dette var ment litt humoristisk. Han sier han vil la hundene tisse i sofaen før han fulgte dem til døren i rimelig tid, men det holder ikke. Maken til oppvisning i pretensiøs tøv. Dette kan du, Vetle. Om du har vært norgesmester i tulleprat på høyt nivå uten innhold før, så har du nå blitt Europamester. Gratulere! Jeg gleder meg stort til neste bok.

 A magasinet Else Kåss

Det er andre som også er spurt i denne artikkelen fra A-Magasinet, og stand-up komiker Else Kåss Furuset fra blant annet Torsdags Kveld i Nydalen, lander på en måte helt ut mot andre siden. Hun vil grille marshmallows sammen med alle som føler for å komme. Se det er jenta si! Fabian Stang er seg selv lik og insisterer på å spise en marsipankake på Theatercaféen. En av Norges mest profilerte kokker, Bent Stiansen, velger seg det enkle, jordbær med fløte. Og grunnen, fordi han bare spiser jordbær med lettmelk til vanlig. Way to go, Stiansen. Skal du leve farlig, er vel den siste dagen i ditt liv et bra valg.

Jeg lurer jo litt på hva jeg ville innta i mitt siste måltid. Har alltid lurt på hvordan folk som er dødsdømt i det hele tatt orker å spise, timer før fullbyrdelsen. Men jeg tror jeg hadde gått for å gitt blaffen i maten, bedt om så mye rødvin jeg orket, egentlig stort sett samme faen hva slags merke, men gjerne noe fint, siden det ikke gjør noe fra eller til. Og den måtte holdt 14 %. Så hadde jeg tatt med meg The Triffids, Cramps og Kris Kristoffersson, og sovnet fra hele sulamitten etter et par timer. Og jeg hadde helt sikkert tisset i sofaen, Vetle Lid Larsen, i motsetning til deg, som må ha hunder til å gjøre grovarbeidet.

Leonardo_da_Vinci_-_Ultima_cena_-_ca_1975

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s