Radiobølger: Else Michelet

Else Michelet 1

Hun har vært en stemme i NRK Radio så lenge jeg kan huske. Har vært programleder for Ni-Timen, Reiseradioen, Natt-ta-ta, Nattergalen, Når Katten er Borte…, Med Rot i Virkeligheten og ikke minst Hallo i Uken. Hun heter Else Michelet, og er kanskje en av Norges beste radiostemmer gjennom tidene. Og ikke minst også en ordkunstner av rang. Hun har også skrevet kabareter, satire, fortellinger og romaner. Hun kan synge, hun er en formidabel oppleser og  hun er til stede i alt hun gjør, være seg i et radiostudio eller på en scene. Else Michelet er rett og slett en helt spesiell klok og smart dame!

else michelet portrett 4

Nå er hun blitt 72 år, men er fortsatt å høre fra tid til annen i NRK radio. Og heldigvis finnes det en rekke arkivopptak av henne i NRKs skattekammer.Else Michelet har et nærvær som er få forunt når man lager radio, og jeg har etterhvert forstått at jeg må ha hørt mye på henne opp gjennom barndommen. Hver gang jeg hører stemmen hennes dukker det opp gode assosiasjoner. Michelet var en av de virkelig modige damene på 70-tallet som hevdet sin rett til å bli sett og hørt i en mannsdominert mediaverden, og satt sine tydelig fotavtrykk i NRKs korridorer. Else Michelet, du er en av de store stemmene og ikke minst en dame  med glimt i øyet og en skarp og vittig penn. Jeg digger deg!

else michelet hallo(Fra Hallo i Uken fotosession)

Jeg har søkt gjennom gamle avisartikler og NRKs lydarkiver, og har funnet en rekke interessante artikler og opptak, noen intervjuer med damen, og ikke minst har jeg funnet noen arkivopptak der hun fremfører sine tekster. Tekster som nesten alltid har plass til humor, men også brodd og vidd.


Hør Else Michelet fremføre «Eventyret om de Tre Frøknene Frue» (1977 – 3 min.)

Hør Else Michelet fra «Skapningens Herre» (1978 – 3 min.)

Else Michelet og Espen Beranek Holm på Platedate i NRK P2 (2013 – 48 min.)


(klikk på bildene for større versjon)

Else Michelet - Komediennen av P2 2600200Else Michelet - hallo iuken provoserer feb 1992Else Michelet - leserbrev natata okt 1975Else Michelet - leserbrev ni-timen mai 1975Else Michelet - med brodd og Humor 261186Else Michelet - Natt-ta-ta tilbake 1 okt 1975Else Michelet - Skagg om Michelet apr 1980Else Michelet Nordring-festival Hadde jeg vinger 19 sep 1980Else Michelet - M for miljø 140689

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s