Riller (# 011) – Troy Tate

troy tete cover

TROY TATE

Love is…

Fra albumet Ticket to The Dark (1984)Troy Tate er et relativt ukjent navn for de fleste. Er du en ekte The Smiths-fan, kan det hende det ringer en bjelle. Tate ble nemlig utpekt til å produsere den første skiva til The Smiths i 1983, men bandet var såpass misfornøyd med resultatet at de spilte inn albumet på nytt med ny produsent. Den Troy Tate-produserte skiva kom etterhvert ut i bootleg-versjon under navnet Troy Tate Sessions.

Som soloartist gjorde han to album, og låta som du kan høre her på bloggen, «Love is…», er hans første utgivelse og definitivt mest kjente låt, og kom ut som en forsmak på hans debutalbum, i november 1983.  Troy Tate ga ut et soloalbum til, i 1985, og har også spilt i band som Teardrop Explodes og Fashion i korte perioder. Han jobbet mer og mer som produsent og la vekk artistkarrieren på midten av 80-tallet.

Jeg fikk med meg «Love is…» ved en tilfeldighet når jeg hørte gjennom et gammelt opptak med det svenske P3-radioprogrammet Metropol fra nettopp november 1983, og falt for denne tvers gjennom typiske 80-talls låta.

troy tate

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s