Radiobølger: Resepsjonen flytter fra Nummer 3 til Nummer 13

RR 15 gruppebilder

Radioresepsjonen har helt siden starten i 2006 vært et program jeg har hørt mye på. De tok over sendeflaten til Are & Odin, som hadde vært P3’s flaggskip i flere år. Ikke mange levnet Radioresepsjonen særlig sjanse. Og hoppe etter Wirkola, ble nevnt mange ganger i starten. Jeg kjente godt til Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim fra P3s morgensending Holger Nielsens Metode og TV-serien Singelklubben som gikk året før Radioresepsjonen startet, og visste derfor at dette var et program som burde passe meg bra. Og ikke likte jeg Are & Odin noe særlig heller, spesielt ikke Odin, så jeg var med som fornøyd lytter fra starten.

RR 8 gruppebilde lite

At dette programmet skulle holde på i årevis, og bli den største suksessen P3 har hatt, hadde gitt rimelig høye odds tilbake i 2006. Men at det har blitt en slik suksess overasker meg ikke så mye, når jeg hører gjennom noen høydepunkter opp gjennom årene. Gutta har fra dag en holdt på sin særegne stil. De har testet grenser, og fått mye av samme effekt i media som Eia og Tufte Johansen fikk med Åpen Post på slutten av 90-tallet. Noen kontroverser har det vært. Den Store Sigarett- testen havnet på riksavisenes forsider, Tores relativt drøye humor har fått mye omtale, men det er ingenting som tyder på at resepsjonistene har bøyd unna og tonet ned den særegne humoren. Og det har gitt Radioresepsjonen sin helt spesielle signatur. De har ikke brydd seg noe om at det nærmest aldri før har vært tre personer i studio i et underholdningsprogram, og at det lenge var en teori om at tre var en umulig konstellasjon.

RR 1 gruppebilde

I løpet av de årene Radioresepsjonen har eksistert, har alle tre hatt suksess med respektive prosjekter utenfor programmet, Steinar Sagen i en viktig bi-rolle i Lillyhammer og i flere spillefilmer, Bjarte Tjøstheim med suksess i NRKs julekalender «Julekongen»  og nå sist i NRK Underholdningsavdelingen, en slags hybrid av amerikanske Saturday Night Live, og yngstemann Sagen, Tore har hatt suksess med blant annet TV-serien «Side om Side» og flere langfilmer.

Etter åtte år på P3, bokutgivelser, DVD’er, TV-serier, en 24 timers podcastkanal på NRK, og konserter på Rockefeller, så har de nå kommet til et veiskille. Men det ikke slutt på programmet, heldigvis. Radioresepsjonen går nå over til den nystarta kanalen P13, og årsaken skal i hovedgrunn være at gutta i resepsjonen ikke lenger er i samme aldersgruppe som den typiske P3-lytter. De går på en måte i fotsporene til Herreavdelingen som jo også startet opp på P3, men etter hvert gikk over til P1.

RR 2 gruppebilde

Og jeg kjenner jeg kan puste lettet ut. Både fordi Radioresepsjonen fortsetter, men også at jeg nå endelig kan vinke farvel til P3 for godt. Eneste forbindelse jeg har hatt til den kanalen de siste årene har vært Radioresepsjonen, og jeg har en god stund vært litt oppgitt over musikken i programmet. Derfor har jeg stort sett valgt å høre podcasten, der musikken er klippet bort. Nå blir det et helt annet musikkteppe, i følge gutta. «Endelig kan vi spille Genesis og Steely Dan», sier Bjarte til NRKs nettsider i går.

Radiorespsjonen klem

Det blir ikke sagt noe om når oppstarten av en ny sesong med Radioresepsjonen finner sted, men mest sannsynlig skjer det i slutten av august. Jeg for min del sletter nå P3 fra forhåndsinnstilte programmer og føler meg litt voksen, noe jeg håper Radioresepsjonen aldri kommer til å bli.

Her følger en glimrende dokumentar om programmet:

Her kan dere høre hvordan det hele hørtes ut når Radioresepsjonen startet opp 2. Januar 2006:

Linker:

NRK P3s Offisielle side

24-timers Alltid Radioresepsjonen

Wikipedia

Alt du trenger å vite og alt du ikke trenger å vite – Radioresepsjonens Ressursside

Wikiquote

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s