Huskestua: Pearly Lips `67

Reklame Pearly Lips 1967 1906

Miniskjørt og buksedrakt, sølvlamé og cordføyel, lebestift med perlemorglans. Slik er «The Crazy Style `67».

Det var ordlyden i reklamen for en type lebestift i norske aviser Juni 1967. Og det er morsomt å se både bruken av det som vi i ettertid kaller sixties-design, og ikke minst den friske ordlyden. På denne tiden var det fortsatt ganske uvanlig å bruke det engelske språk så mye i reklamen. Men dette var en reklame myntet på ungdommen, og da skule man ha et moderne uttrykk. Og engelsk, det var moderne det! Dette er også et av de tidligste tilløpene i norsk reklame der man ser at bransjen har tatt til seg den voksende hippie-moten som jo bokstavelig talt blomstret frem nettopp sommeren 1967, «The summer of Love».

Summer of love jpeg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s