Jeg fant, Jeg fant: Et sunt øl i et lykkelig legeme

Reklame Corona 6 juni 1925

Det har vært mange fjonge alkoholreklamer opp gjennom årene. Her i Norge ble det å reklamere for alkohol forbudt i 1975. Det gjaldt alle produkter med høyere enn 2,5 % alkoholinnhold, og forbudet skjedde omtrent samtidig med forbud mot tobakksreklame. Men altså, før det, før vi tok skade av slike ting som alkohol og tobakk, da var det nesten ikke måte på hvor sunt det kunne være. Ovenfor finner du en reklame i Morgenbladet hentet fra den 6. juni 1925. Den gang var det ingen tvil om at et daglig inntak av alkohol hadde en stor nytteverdi for helsa, og at øl burde drikkes daglig av enhver, er nok en påstand en del fagfolk nå for tiden nok vil legge inn en protest mot. 30 halve øl for to kroner, det er overskriften. Og nest etter vann er dette det rimeligste man kan finne på å drikke i kongerike Norge.

To kroner i 1925, det tilsvarer omtrent 44 kroner i dagens kurs i følge konsumprisindeksen på SSB. Med andre ord, joda, det var faktisk billig. Tredve øl for 44 kroner, det skulle tatt seg ut i dag. OK, så måtte man mekke dem sammen sjøl, men allikevel, billig!

øl konsumpris

Neste reklame er fra litt nyere tid. Vi går frem til sommeren 1965, og ser hva Ringnes reklamerer for. Ølglass med solbriller, det er sommer, det.

Reklame Ringnes Pils juli 1965

For ikke å bli fullstendig alkoholfikserte, så avslutter vi lett, med litt brusreklame fra 1956. Pepsi, det var saker det, også den gang.

Reklame Pepsi aug 1956

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s