Jeg fant, Jeg Fant: Fine 70-talls reklamer på rad og rekke

1970 0501 Kjempe Genser Bombe

Jeg fortsetter mitt dypdykk i 70-tallet og tar en titt på reklamen fra de første månedene i dette ti-året. 1970, The Beatles blir oppløst, seksti-åra er blitt minner og Norge stinker som alltid i fotball. Men vi var jækla gode på gensere, da. Her er et knippe fine reklamer fra Januar – April 1970, alle sakset fra Aftenposten. Hva med en kjempe-genser-bombe for eksempel? Fra Adelsten? Ikke det? OK, kan jeg friste med en platedikteringsmaskin da?

En ekte platedikteringsmaskin. Jeg vedder på at du aldri før har hørt det ordet. Platedikteringsmaskin. Søk det opp på Google, og Sollie’s Krøniker kommer nok ganske snart opp som førstevalg. Det står ikke hvordan en slik maskin virker, men dæven, jeg skulle ønske jeg hadde hatt en sånn.

1970 2701 Platedikteringsmaskin annonse

Briller, det måtte man ha, også i 1970. Men de la ikke alt for mye jobb i designet. Er du skalla, ser ut som du er minst 50, da trenger du briller. Og de er slett ikke dyre. OBS! Kr. 37,- om du ikke la merke til det. Kanskje du virkelig trenger briller?

1970 0602 briller annonse

Pizza var rimelig eksotisk på begynnelsen av 70-tallet. men man kunne få det på noen få utvalgte steder i hovedstaden. Grand Café Grill serverte ekte italiensk gastronomisk pizza, med både ansjos, reker og blåskjell. Man fikk også moderne hammondorgel-musikk til, om man ville, spilt av selveste Fritz Bruun.

1970 2702 Pizza på Grand annonse

Yrkesvalg i 1970? Hvorfor ikke bli politi? Etter denne knæsje annonsen vil jeg tro mange unge løp til nærmeste stasjon for å melde sin interesse.

1970 0312 Har du lyst til å bli politi

Ikke husker jeg Thor-Is, og ikke husker jeg sjokolademelke-is med peppermynte-fruktis-skall. Kanskje det var en liten slager i 1970? Tja, jeg kjenner jeg tviler litt. Men den kosta da bare 60 øre, det er da noe.

1970 0415 Thor-Is Ice Mint

En kommentar om “Jeg fant, Jeg Fant: Fine 70-talls reklamer på rad og rekke

  1. Tilbaketråkk: Lune 70-tallsreklamer – Feedus.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s