Rik, Lord Flashheart, The Young One er død

Rik Mayall collage

Rik Mayall, en av mine store helter på 80-tallet, døde i dag. Det er bare veldig, veldig trist. Alt Rik Mayall foretok seg på 80-tallet var i min verden helt genialt. Jeg så ham først i den legendariske BBC-serien «The Young Ones» der han spilte anarkisten og nerden Rik, som alltid prøvde å fremstå som en kompromissløs fiende av staten, som stort sett endte opp med svært umodne og til dels politisk korrekte utsagn, og som til slutt gikk på tryne i episode etter episode. Og i andre sesongen av Black Adder spilte han den geniale Lord Flashheart i åpningsepisoden. Det gjorde et varig inntrykk på meg. Morsommere mann fantes ikke!

At han også spilte inn en rekke geniale episoder sammen med The Comic Strip-gjengen gjorde ikke heltestatusen mindre. Ikke minst som den komplett håpløse heavy-bassisten i Bad News. Han spilte også i serien Bottoms sammen med kollega og tidligere Young Ones-medlem Adrian Edmondson, og rollen Mayall gjorde som den konservative politikeren Alan B’Stard i satireserien The New Statesman var også bra saker. Eneste gang han feilet var når han prøvde seg i Hollywood.«Drop Dead Fred» fra 1991 var ikke akkurat et høydepunkt. Så han kom tilbake til England og fortsatte med de folka han både burde og skulle jobbe med. De mange prosjektene med Edmondson er det som står igjen som de aller beste øyeblikkene fra Rik Mayalls karriere.

Rik-Mayall-MAIN

Independent om dødsfallet og Rik Mayalls karriere

Rik Mayall var gummiansiktet som tok det helt ut i en rekke komedier, og som jeg holder som et av de største talentene innenfor komedie de siste 30 årene. Han ble bare 56 år, alt for tidlig å forlate planeten jorden, Rik, men slik ble det altså, dessverre. Her er noen glimt som kan fungere som en trøst. Du vil bli dypt savnet, Rik Mayall, det er garantert sikkert!

Daily Mail om Rik Mayalls bortgang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s