Tvedestrand – 18. August 1979

Tvedestarnd 12

Det er bare to soverom i huset, så han må dele værelse med lillebroren. Frank har fått tildelt den øverst køyesenga og kan uten problemer ligge og ta i taket som skrår ned mot madrassen. Alt er sammenklemt, lukket og innestengt. Rekkehuset ligger tett inntil en overgrodd skog som når som helst kan komme til å vokse seg gjennom veggene. Lyden fra den store fossen, rett bortenfor den lille hageflekken, låter som en konstant mørk knurring fra noe vilt og truende.

Frank prøver å dra pusten helt inn. Får det ikke til. Det knyter seg, og han kjenner det svir i brystet.

Men det er ikke bare huset og skogen som trenger seg på. Hele byen ligger der innsnevret, i ferd med å rygge inn i seg selv. Husene ligger tett i tett, og trykker seg mot hverandre. Det er som om de prøver å presse all luft ut av ham når han smyger seg forbi Strykejernet og Glassmagasinet i hovedgata. Ikke en gang nede ved havnen åpner det seg opp. Tvedestrandsfjorden snirkler seg inn mot bryggene, og Rådhuset sklir nesten ut mot vannskorpa, som om det er i ferd med å bli presset til sjøs. Det ser ut som noen hadde sluppet alt ned fra en høyde, og glemt at det slett ikke er plass til så mange hus på en så lite område. Det må være den trangest byen på denne planeten, tenker Frank.

Det eneste pustehullet er borte ved busstasjonen. Av en eller annen grunn, sannsynligvis plassmangel, har man lagt rutebilstasjonen ved Tjenna, noen hundre meter fra sentrum. Dette er det eneste stedet i nærheten av sentrum som har noe som ligner et åpent område. Stasjonen gir ham et lite håp om en vei ut herfra.

tvedestrand-havn_5044635a 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s