Schous – Blant Gode Venner

1970 0418 Schous pils

I disse varme sommerferiedagene er det ikke helt fritt for at man kan tørste etter en øl eller to. Og jeg skal ikke nekte for at når jeg fant denne reklamen fra A-Magasinet i 1970, fikk mer enn litt lyst på en iskald Schous Pils. Jeg rakk akkurat å drikke noen få flasker før bryggeriet ble lagt ned i 1981. Jeg var ikke gammel nok til slike utskeielser, men det var kompisen min, og snill som han var handlet han for oss begge. Jeg husker fortsatt etiketten med den barske bryggeriarbeideren som bar på to gamle ølkasser. Bedre etikett er aldri laget, spør du meg.

Schous Bryggeri holdt til i Trondheimsveien 2 helt frem til nedleggelsen i 1981 og man kan fortsatt finne den gamle logo’en til Scous på bygget i dag.

Schous_bryggeri_logo_Trondheimsveien_2_Oslo

Schous_bryggeri_portbygning

Schoushallen var i mange år et legendarisk utested, og lever videre den dag i dag, om i litt andre konstellasjoner, og kanskje ikke så legendarisk lenger. Men det serveres egenprodusert øl, ikke noe som har med gamle Schous Pilsner’n å gjøre, men dog. Lokalitetene er i alle fall staslige, der de holder til i den gamle bryggerhallen til Schous. Hallen er vel det nærmeste du kommer en halvliter med Schous i dag.

«Felles glede smaker best» var slagord på 70-tallet. Skummende friskt, tenker jeg, og mimrer tilbake til den ene gangen jeg drakk meg brisen på Schous pils, og tørket bort skummet av barten jeg ikke var gammel nok til å ha. SKÅL!

(Pokker, glasset er allerede tomt!)

Schous_bryggeri_ølseidel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s