Teem – Smaken jeg nesten har glemt

1970 0502 Teem sitronbrus

Her om dagen skrev jeg om øl, så for å tekkes den salige avholdsbevegelsen skrives det i dag bare om brus, eller sprudlevann som min kjære bestefar kalte det. Det er lite som skaper mer nostalgisk stemning hos meg enn slike ting jeg koste meg med når jeg var lite, og som ikke finnes lenger. Og min favoritt i en periode når jeg gikk i knebukser var denne brusen fra Pepsi-konsernet. En sitron/Lime-brus som het Teem. Flaska var grønn med kule sporer på og jeg husker den smakte aldeles fantastisk.

Jeg kan ikke tenke meg at Teem ble produsert lenge her hjemme på berget. Har bare vage barndomsminner om denne brusen. Det er sikkert derfor jeg fortsatt tror den må ha vært spesielt god. I USA produserte man brusen frem til 1984, men den er fortsatt å få tak på i Brasil av alle steder.

Teem

En venn av meg som også er stor Teem-fan har mesket seg med limonaden gjennom hele fotball-VM. Han var i Brasil og så matcher som Tyskland – Portugal og Brasil – Colombia, men var mest entusiastisk på at Teem fortsatt eksisterer, og påstår hardnakket at den er akkurat så god som vi husker den. Men tok han med en flakse til meg? Neida, selvfølgelig ikke, så jeg har bare minnene fra barndommen å styrke meg på.

Kanskje vi kan få Teem tilbake hit til Norge? Når Brasil kan, kan vel vi. En facebookgruppe hadde kanskje vært noe. Skal jaggu ringe Pepsi Norge i morgen den dag.

Teem 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s