Overskrifter som slår (seg selv i hjel)

overskrifter 2

I den kulørte tabloidpressen har vi til stadighet overskrifter som «Nå er Flåtten Ekstremt Farlig», «Eksperter Varsler Ny Krfetboom», «Lavkarbo kan Skade Hjernen» og «Tacoen som er Farlig for DEG». VG og Dagbaldet baserer mye av sitt løssalg på frykt og angst, og jeg har alltid lurt på hvorfor folk biter på kroken. Jeg for min del går forbi disse avisen på vei til kassa på super’n og tenker at jeg aldri i verden noensinne kommer til å føle et behov for å vite hvor farlig den Flåtten er, eller hvor mye kreft man kan få, og ikke minst, hvor hjerneskada man kan bli av lavkarbo-diett eller hvor syk man kan bli av Fredags- Taco’en. Min teori er at man risikerer mye større helsefare ved å lese disse tabloidavisene, i alle fall hvis man tar det som står der for god fisk. Nei, jeg tror derimot man får bedre helse av å lete opp alternative overskrifter fra arkivet. Jeg driver for tiden med research på tidlig 70-tall i sammenheng med en bok jeg skriver på, og i den anledning snubler jeg over mye fint. Her er et par tre gode eksempler:

1070 1202 Musikk-kassetter utdanker LP  1970 2702 Langt hår i militæret1970 1301 Narkotika i julepresang

Ok, så er ikke dette forsideoverskrifter. Men sånn bortsett fra det, og at dette ikke nødvendigvis henger helt logisk på greip, det er morsom å se ordlyden og språket i nyhetsbilde på tidlig 70-tall i Norge. Skal jeg velge meg en favoritt-overskrift, så må det vel bli denne fra januar 1970: «NARKOTIKER FIKK LSD I JULEGAVE». Kommer det en slik overskrift på forsiden av Dagbladet eller VG, ja da skal jeg også kjøpe et eks. eller til og med kanskje to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s