Riller (# 012) – Kent

kent - Tigerdrottningen

KENT
«Mirage»
fra albumet Tigerdrottningen (2014)

Jeg ble en kevlarsjel tilbake i 2000. Det skjedde i det jeg kjøpte en CD av et svensk band på en bensinstasjon i Ål av alle ting. Vi var på vei fra Hallingdal, og vi var lei de gamle CD’ene. Jeg kjøpte CD’en til Kent først og fremst på grunn av coveret.

kent hagnesta-hill-5084108dca1ae

På en aller annen måte hadde Kents tre første utgivelser gått meg hus forbi, og forsåvidt også den fjerde. Helt til jeg satt i bilen på vei mot Oslo, mens vi raste gjennom en dal i regnet. «Kungen är död», «Music Non Stop», «En Himelsk Drog» og ikke minst «Kevlarsjäl» ble låter som skrev seg for godt inn i min personlige sangbok. Hagnesta Hill er nok en av de skivene jeg har spilt helt i stykker, opp til flere ganger, og siden denne bilturen for 14 år siden, har jeg fulgt nøye med på hva Kent finner på. Og nå, i dag, er de altså ute med nytt album. Et album jeg skal skrive mer om i løpet av helgen som kommer. Men jeg kan allerede nå slå fast at dette er Kents beste utgivelse siden 2007-albumet Tilbaka til Samtiden. Og åpningslåta blir dagens valg. Hør den her:

Kent – Mirage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s