Jeg fant, Jeg fant: NRK Lørdagskvelden – 13 November 1976

TV prg 13 nov 1976 med TV skjerm

På 70-tallet var lørdagskvelden den store TV-kvelden. Hele familien samlet seg i sofa’en, med en stor skål potetgull, brus i glassene, litt smågodt på bordet, og masse gøy på TV. Vi har valgt oss en lørdagskveld fra november 1976. Denne lørdagen var det Harald Tusberg som hadde ansvaret for hovedshowet. det som kom etter Dagsrevyen. Og han kunne by på en hel time med Leif Juster.

La oss ta en titt på TV-programmet denne lørdagen (klikk på bildet for stor versjon):

Tv prg 13 nov 1976

Det hele starter lett med badminton-landskamp mellom Norge og Sverige, litt sjakkskole med Bjørn Bryn, og så klokka 16 er det klart for Tippekampen, den 95 i rekken på NRK, og den første i sesongen 76/77. Milwall mot Luton. Ok, kanskje ikke de store navnene,og ikke fra toppdivisjonen, men ekte britisk oppgjør mellom to tøffe andre-divisjonslag. Og VG kunne melde om at det nesten litt sensasjonelt var med to fargede spillere på Milwall! Det ble forøvrig en forrykende kamp der Milwall tilslutt vant 4-2. Her er kampfakta:

Millwall-Luton Town 4-2 (2-1)
The Den – 10 380 tilskuere.
Mål: Barry Kitchener, Terry Brisley, Philip Walker, John Seasman, Millwall – Alan West, Stephen Buckley (straffe), Luton.

Tv prg Tippekampen 13 nov 1976

Så kommer Barne-Tv med selveste andungen Kvakk-Kvakk, etterfulgt av Fablenes Bok, en nederlandsk dukkeserie.

Klokken 18.10 er det klart for Agaton Sax, en svensk tegnefilm om en tykk liten mann med hatt og stokk som løste små mysterier.

Litt kultur får vi kl. 18.30 i programmet «Barnas Teaterverksted», etterfulgt av klassikeren «Norge Rundt» som var et helt nytt konsept som første gang var på skjermen i 1976.

Dagsrevyen hadde sin faste tid 19.30. Her er kjenningen til Dagsrevyen slik den var på midten og frem mot slutten av 70-tallet.

Klokken 20. 10 braket det løs med Leif Juster og kollegaer i et lite tilbakeblikk på Justers karriere i serien «Si Det Som Det Er».  Og med i studio kom gamle venner som Kari Diesen, Rolf Just Nilsen, Jens Book Jensen og Sølvi Wang. Og vi får også møte Leif Juster i duett med Åge Samuelsen, og i et shownummer med Inger Lise Rypdal.

Se hele programmet med Leif Juster her

 

Tv prg 13 nov 1976 Leif Juster

Rett etter Juster’s mimrestund i «Si Det Som Det Er», kommer tre karer som laget legendariske humorprogrammer på 70 og 80-tallet. I 1976 het serien «NyNytt». K.L.M. eller Kirkvaag, Lystad og Mjøen harselerte med nyhetsformen, til stor suksess.

 

TV Prg 13 nov 1976 Nynytt

Mot slutten av kvelden er det Harald Mæhle som tar oss med inn i tegnefilmens verden en kort halvtime, før kvelden avsluttes med BBC-serien «Looking for Clancy» (På norsk «På leting efter Clancy»). Jeg har ikke funnet noen klipp fra denne serien, men her er noen bilder og kjenningsmelodien.

Tv prg 13 nov 1976 Looking for Clancy

Litt før kl. 23 var Tv-kvelden slutt, og skulle man ha mer moro fra NRK måtte man slå av TV’en og skru på radioen. Fra klokken 22.20 til midnatt var det Rolf Kirkvaag som underholdt med musikk og moro på FM-båndet. Og slik ebbet kvelden ut, Lørdag den 13. November 1976.

Jeg var 11 år den gangen, nyinnflyttet i  et rekkehus i Risør, og var egentlig mer opptatt av fotball og musikk, enn det som gikk på TV’en (så nok tippekampen). Men det er allikevel morsomt å gjenskape NRK’s TV-tilbud denne dagen. Det er som en liten tidsmaskin tilbake til en komplett annen mediehverdag. Håper dere også har hatt glede av denne lille tidsreisen. Neste gang skal jeg prøve meg på en tirsdagskveld. Det kan bli saker.

Dette mente forøvrig VG’s TV-ekspert om denne lørdagens TV-program i avisen på mandagen etter.

Tv prg 13 nov 1976 anmeldelse

4 kommentarer om “Jeg fant, Jeg fant: NRK Lørdagskvelden – 13 November 1976

  1. Å, Agaton Sax! Den hadde jeg glemt at eksisterte helt til jeg så det her, da dukket det opp fra glemselen 🙂 Andungen kvakk kvakk husker jeg godt, var veldig fascinert av den. Jeg var bare 4 år i 1976 så resten av underholdningen fikk jeg nok ikke med meg. Artig og koselig innlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s